Είναι γνωστή η υψηλή αξία του ελαιολάδου στη διατροφή μας. Ωστόσο, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι και ένα πολύτιμο φυσικό καλλυντικό για το σώμα. Λειτουργεί ως βάλσαμο για το δέρμα μας με ευεργετικές ιδιότητες, προσφέροντας ανάπλαση και βαθιά ενυδάτωση.

Ανακαλύψτε παρακάτω 6 χρήσεις του ελαιολάδου για τη περιποίηση του σώματος μας.

Ενυδάτωση: Απλώστε ελαιόλαδο σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας το έχει ανάγκη. Από τις παρανυχίδες μέχρι τα αφυδατωμένα πέλματα (φορέστε κάλτσες για ακόμα πιο απαλό δέρμα).

Αυτιά: Μερικές σταγόνες ελαιολάδου στο αυτί σας πριν τον ύπνο για 3 συνεχόμενες μέρες. Θα βοηθήσει στην καθαριότητα τους, απομακρύνοντας τα ίχνη κεριού.

Αποτρίχωση με ξυράφι: Αποφύγετε ερεθισμούς που προκαλούνται από τη χρήση ξυραφιού στο δέρμα με τη βοήθεια του ελαιολάδου. Έτσι, πριν το ξύρισμα, απλώστε ελαιόλαδο στο σημείο. Αφήστε λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί και στη συνέχεια ξυριστείτε. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγετε την αίσθηση του καψίματος και το ερεθισμένο δέρμα μετά το ξύρισμα.

Ραγάδες: Το λάδι αποδεικνύεται αποτελεσματικό και όσον αφορά τις ραγάδες του δέρματος. Βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ με την ενυδάτωση που παρέχει, αποτρέπει τη δημιουργία νέων ραγάδων. Απλώνετε ελαιόλαδο στις επίμαχες περιοχές, καθημερινά.

Αντιβακτηριδιακή αλοιφή: Φτιάξτε τη δική σας αντιβακτηριδιακή κρέμα. Αναμίξετε ελαιόλαδο,  λεβάντα, καλέντουλα και αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου. Η σύνθεση αυτών των συστατικών είναι κατάλληλη για εγκαύματα, για την ενυδάτωση και προστασία του δέρματος αλλά και την αποφυγή δημιουργίας ουλών.

Ηλιακά εγκαύματα: Για την ανακούφιση από ηλιακά εγκαύματα. Αναμείξτε ίσα μέρη από ελαιόλαδο και λευκό ξύδι και διαλύστε το σε χλιαρό νερό. Το μείγμα θα απαλύνει και θα βοηθήσει στη θεραπεία του δέρματος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα απλώστε ελαιόλαδο και μετά το μπάνιο για περισσότερη ενυδάτωση και την αποφυγή ξεφλουδίσματος της τραυματισμένης περιοχής.

Tip: Για τους λεκέδες από το μανό στα νύχια. Καθαρίστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χυμό από μισό λεμόνι.

Ακολουθήστε μας σε Facebook και Instagram

Recommended Posts